Ville 'Goat' Mankinen – Suomen vapaaottelutähti valmiina kansainvälisten kehien valloitukseen

Ville Mankinen on fyysinen peto, joka on menestyksekkäästi jyrännyt Pohjoismaiden vapaaottelukentillä. Nyt Ville "Goat" Mankinen lähtee kansainvälisiin kehiin todistamaan kaikille, että hänen lempinimensä ei ole pelkkä koriste.

Mikä innosti sinua aloittamaan vapaaottelun ja miten se on vaikuttanut elämääsi?
Kiinnostuin nuorena kamppailu-urheilusta ja sen myötä ohjauduin vapaaottelun pariin. Elämäni on pyörinyt kauan vapaaottelun ympärillä, ja se on vaikuttanut siihen suuresti. On vaikea kuvitella millaista elämä olisi ollut ilman sitä.

Miten olet kehittynyt tekniikoissasi ja strategiassasi vapaaottelun aikana?
Vapaaottelu on jatkuvaa oppimista. Ajan myötä olen oppinut suodattamaan, mikä uusista tekniikoista toimii omaan tyyliini ja mikä ei.

Millaiset ovat suurimmat pettymykset ja voitot, jotka olet kokenut vapaaottelun parissa?
En osaa eritellä yhtä ainoaa, mutta suurimmat pettymykset ovat tietenkin tappiot ammattilaisuralla ja loukkaantumiset. Varsinkin loukkaantumisten ja korona-ajan myötä peruuntuneet matsit ja ottelutapahtumat ovat olleet suuria pettymyksiä. Jokainen voitto tuntuu aina hyvältä, enkä pysty nostamaan yksittäistä yli muiden.

Kuinka tärkeä rooli valmentajillasi ja tiimilläsi on ollut urallasi, ja miten he ovat vaikuttaneet kehitykseesi?
Valmentajillani ja tiimilläni on ollut todella suuri merkitys. Vaikka vapaaottelu on yksilölaji, taustajoukoilla on iso merkitys niin kehityksessä kuin myös tulevaisuuden, tulevien otteluiden, että ottelustrategioiden ja harjoittelun suunnittelussa.

Kuinka näet vapaaottelun tulevaisuutesi osana ja millaisia tavoitteita sinulla on seuraavalle vuodelle?
Näen vapaaottelun vahvasti myös osana tulevaisuuttani. Seuraavan vuoden tavoitteeni ovat pysyä terveenä, otella aktiivisesti ja voittoisasti, sekä päästä antamaan näyttöjä isoissa organisaatioissa.

Mikä on paras ominaisuus RDX-varusteissa, ja mitkä niistä ovat suosikkejasi treeneissäsi ja miksi?
Paras ominaisuus RDX-varusteissa on mielestäni niiden kevyt tuntuma. Suosikkini ovat säärisuojat, koska ne pysyvät tukevasti paikallaan ja suojaavat hyvin myös jalkapöytää.

---

Pysy mukana, sillä myöhemmin tällä viikolla julkaistaan vielä otteluennakko Ville Mankisen ottelusta Mcaleenania vastaan.

Takaisin blogiin